• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Škola v přírodě – Trosečníci z 3.B

Škola v přírodě – Trosečníci z 3.B

(2017/18, 3.B) Letos jsme se vydali 14.05.2018 na školu v přírodě opět do Jizerských hor, tentokrát do Karlova- na chatu Alberto. Podívali jsme se k Bedřichovské přehradě, prošli se po dlouhé dřevěné lávce, viděli jsme 3 rozhledny – Královku, Slovanku a Bramberk a spoustu dalších zajímavých míst.

Celý týden jsme si hráli na trosečníky a učili se, jak přežít na pustém ostrově. Zkoušeli jsme rozdělat oheň z přírodnin, které jsme si sami nasbírali, stříleli jsme z luků, z pušek, házeli jsme oštěpem, lovili jsme zvířata, hledali karetí vejce, stavěli ohniště, vázali uzle, luštili jsme morseovu abecedu a krelili plánky našeho ostrova. Cestou jsme nasbírali úžasné dřevěné přírodniny, které jsme si osmirglovali a namalovali na ně krásné obrázky.

Každý den jsme byli hodně dlouho venku. Využili jsme i hřiště a zahráli si přehazovanou. Hodně se nám líbila i trosečnická schovka. Ve čtvrtek začalo pršet, tak jsme si udělali náramky z perel a trosečnická trička. Večer nemohla chybět stezka odvahy. Zvládli ji všichni a vůbec to neměli jednoduché. Přihnal se velký déšť, ale nikdo to nevzdal a stezku dokončil.

Poslední den už chybělo jen najít poklad. Po společném hledání byl nakonec poklad objeven a spravedlivě rozdělen. Každý trosečník získával za soutěže perly (skleněné kuličky), které si schovával do svého sáčku.

Letošní školu v přírodě jsme si velmi užili. Děti byly hodné, příroda krásná a bylo nám tam fajn.