• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Wallhala a Regensburg

Wallhala a Regensburg

(2017/18) Dne 8. 12. 2017 se někteří žáci z 6.–9. tříd zúčastnili zájezdu do historického Regensburgu. Sešli jsme se ráno před školou v 5:50 a v šest hodin jsme nastupovali do autobusu. Doprava nám příliš nepřála, proto jsme byli rádi, když jsme byli okolo půl deváté na odbočce na Plzeň v Praze.

Asi po dvou hodinách od Prahy jsme přejeli hranice a ihned jsme si všimli sochy s nápisem Vita Caroli, což v překladu znamená život Karla IV. Od naší průvodkyně Moniky jsme se dozvěděli, že v místě, kde dnes stojí ta dálnice, po které jsme jeli, stávala dříve cesta, kterou nechal vybudovat právě Karel IV.

Zhruba za hodinu jsme dorazili k našemu prvnímu cíli. K majestátnímu památníku jménem Walhalla. Všichni jsme si tuto budovu prohlédli, vyfotili si jí a šli počítat schody, což byl jeden z úkolů do Moničina kvízu.

Když jsme opustili Walhallu, jeli jsme už do Regensburgu. Zde jsme se přešli po nejstarším německém mostě. Poté jsme navštívili katedrálu a pak jsme se konečně dočkali.

Dostali jsme se na krásné vánoční trhy, kde jsme si mohli koupit tradiční výrobky, mezi které patří např. Kinderpunch. Do Regensburgu jezdí turisti, také kvůli jedné specialitě. Jedná se o Bratwurst, který měří 0,5 m. Cestou zpět jsme byli všichni unavení, ale spokojení a najedení.

Myslím si, že výlet se všem líbil a už teď se těšíme až bude zase nějaký další. Fotky jsou ZDE. (František Novotný, 8. A a Eliška Pavlová, 9. A)