• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Certifikované testování 2021

V měsíci listopadu 2021 proběhlo Certifikované testování žáků 5. a 9. třídy. Toto elektronické testování zajišťovala Česká školní inspekce. Žáci byli testováni z matematiky, českého jazyka a anglického jazyka. Certifikovaného testování se celkem zúčastnilo z celé České republiky cca 16 tisíc žáků.

Při porovnání průměrných výsledků testovaných žáků naší školy s průměrnými výsledky všech žáků, kteří se zúčastnili, vyplývá, že žáci naší školy velmi dobře obstáli ve všech testovaných předmětech.

Žáci 5. třídy byli nadprůměrní v matematice a anglickém jazyce. V matematice se žákům nejvíce dařilo v početních operacích s čísly a v angličtině výborně obstáli v gramatice a slovní zásobě. Celkové výsledky z českého jazyka odpovídají celostátnímu průměru. Přesto v českém jazyce naši páťáci byli nadprůměrní v práci s textem a jeho porozuměním.

20211130 certifikovane testovani graf 2

Žáci 9. třídy uspěli ve všech testovaných oblastech nadprůměrně oproti průměrným výsledkům všech žáků. V matematice se deváťákům nejvíce dařilo v práci s čísly a ve slovních úlohách. V českém jazyce výborně obstáli ve všech oblastech, tj. mluvnici, slohu i literatuře. V anglickém jazyce byli žáci testováni ve čtení s porozuměním, gramatice, slovní zásobě a poslechu. Ve všech částech se našim deváťákům podařilo překonat průměrné výsledky všech žáků.