• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Noc s Andersenem

V pátek 29. března jsme se s dětmi opět připojily k projektu Klubu českých knihoven pod názvem Noc s Andersenem. Přihlášení letos pro děti nebylo úplně jednoduché, neboť musely splnit několik úkolů a tak jenom ti, kteří vše zvládli, mohli večer v 17,00 se spacákem, svačinkou a dobrou náladou vstoupit do školy.

V letošním roce bylo téma různorodé. My jsme se zaměřili na 70. výročí nakladatelství Albatros a spisovatele, jejichž knížky Albatros vydává. Po úvodním seznámení s panem Andersenem a jeho pohádkami, děti zhlédly krátký film o tom, jaká je cesta knížky od jejího zrodu až k prodejním pultům knihkupectví. Poté se děti rozdělily do skupinek a vydaly se s baterkami na dobrodružné pátrání po spisovatelích do Zámeckého parku.

Po večeři skupinky postupně navštěvovaly třídy, kde si paní učitelky připravily různé úkoly. Děti si tak mohly vytvořit komiks a dozvědět se něco o jeho tvorbě, objevily nové informace o spisovateli Ondřeji Sekorovi a mohly si zahrát jednu z řeckých bájí od Eduarda Petišky.

Domů si děti druhý den odnesly vlastnoručně vyrobenou knížku a spoustu zážitků.