• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Svět 3D tisku na naší škole

Svět 3D tisku na naší škole

Technologie 3D tisku zažívá po celém světě bouřlivý rozvoj. Naše škola tuto technologii představí dětem za pomoci MK3 tiskárny od Josefa Průši. Společně odhalíme úchvatné struktury vytvořené pomocí 3D tisku.

Žáci se tak stanou návrháři, projektanty a designéry zároveň.

Pro ty, kdo přesně neví, co si pod pojmem 3D tisk představit, jedná se o tzv. aditivní formu produkce. Zjednodušeně lze říci, že 3D tiskárna vám umožní vytisknout jakýkoliv objekt z vašeho okolí, přičemž vám k tomu postačí jeho digitální předloha v počítači a následně zadat příkaz k tisku. Během krátké doby jej 3D tiskárna přidáváním vrstvy po vrstvě vytvoří.

Realita je samozřejmě značně komplikovanější a technologická omezení jsou značná, přesto se o tomto odvětví hovoří jako o spouštěči průmyslové revoluce. Budoucí vývoj 3D si nalezne cestu do mnoha odvětví a stane se jejich nepostradatelnou součástí. Již dnes tuto technologii využívají ve zdravotnictví, umění, stavebnictví, automobilovém a spotřebním průmyslu…

Vzniká tak velká poptávka mezi zaměstnavateli, kteří postrádají kvalifikované „3D pracovníky“ a zítra bude poptávka ještě vyšší. Které z vašich dětí tato technologie natolik uchvátí, že ovlivníme jejich budoucnost?