• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Vánoční pečení

Vánoční atmosféra se letos na naší škole rozvinula do nové dimenze, když se žáci první a deváté třídy spojili díky společnému pečení cukroví. Tato akce přinesla nejen radost z neustálého ochutnávání vánočních dobrot, ale také posílila vztahy mezi mladšími a staršími studenty.

Pod vedením učitelů se žáci sešli v improvizované kuchyni, kde měli žáci k dispozici pestrou paletu surovin a recepty na nepečené dobroty.

Při přípravě těsta se žáci mohli spolehnout pouze na své vlastní schopnosti a na spolupráci s ostatními. „Pekaři a pekařky“ z devátých tříd byli pro mladší spolužáky nejen inspirací, ale také pomocnou rukou. Týmová práce byla klíčovým prvkem celé akce.

Bylo úžasné vidět, jak žáci spolupracují. Starší si vzali mladší pod svá křídla a vytvořili skvělý tým. Každý měl svou roli a společně tvořili vánoční kouzlo.

Samotný proces výroby nebyl jen o vaření. Žáci se učili komunikovat, řešit problémy a spolupracovat. Míšení těsta, tvarování cukroví a zdobení probíhalo v příjemné atmosféře smíchu a radosti.

Po dvou hodinách pečlivé práce bylo cukroví hotovo. Stůl se začal plnit různými tvary, barvami a vůněmi.

Tato akce ukázala, jak důležité je propojovat různé věkové skupiny studentů a vytvářet pozitivní prostředí pro jejich vzájemné interakce.

Fotky: zde