• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Výlet za Shakespearem

Výlet za Shakespearem

V sobotu 14.9.2019 nasedlo 41 našich žáků s třemi učiteli do autobusu a vydali jsme se na cestu do Velké Británie, do města Stratford upon Avon, rodiště Williama Shakespera. Zájezd pro nás připravila liberecká cestovní kancelář, která se postarala o hladký průběh našeho dobrodružství.

Čekalo nás 7 dní plných zážitků, studia a legrace. Každý den dopoledne jsme měli výuku, procvičovali grammar, speaking, listening i writing. Nebylo to vždycky jednoduché, ale na konci jsme byli pochváleni a každý dostal certifikát o absolvování kurzu.

Odpoledne jsme navštívili Cotswolds – oblast proslulou těžbou vápence a domečků postavených z tohoto kamene.

Další den nás čekal Oxford – univerzitní město se svými colleges, knihovnou, parky a nákupní zónou. Podívat jsme se byli v Christ Church College, v jídelně, kde se točil Harry Potter.

Ve středu jsme jeli odpoledne do města Coventry, města známého výrobou automobilů. Prošli jsme Coventry transport museum, viděli mnoho historických i současných automobilů.

Ve čtvrtek jsme vyrazili domů se zastávkou v Londýně. Při celodenním putování tímto městem jsme sice nemohli shlédnout všechny památky, ale stačili jsme toho dost – Big Ben, Westminster Abbey, Buckinghamský palác, 10 Downing Street, Piccadilly, Leister Square, Covent Garden. Svezli jsme se loďkou po Temži a utratili poslední libry za suvenýry.Pak už jen cesta na trajekt a domů. Těšíme se, kam vyrazíme příště.

Fotografie z tohoto výletu najdete ZDE.

Vedení školy