• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Kroužek 3D tisku - robotka Zoe

S kroužkem 3D tisku jsme se přihlásili do projektu Průša do škol. Úkolem bylo vytvořit zajímavý projekt, který řádně zdokumentujeme krok za krokem, aby projekt mohl posloužit dalším nadšencům zajímající se o 3D tisk. Projekt jsme splnili a odměnou nám byla nová 3D tiskárna i3 MK3S+.

Postavili jsme robotku! Tělo jsme upravili podle vlastního návrhu a vytiskli na 3D tiskárně. Uvnitř se robotka skládá ze 4 servo motorů, ultrazvukového měřiče vzdálenosti, snímače zvuku, dotykového snímače, bzučáku, propojovacích kabelů, procesorového systému, Bluetooth modulu atd. Po pečlivé práci se nám podařilo vše propojit a zbývalo nám naučit se robotku programovat.

Co naše Zoe dokáže? Téměř vše, na co si vzpomenete! Chodí, běhá, tančí, umí nám sdělit, jak se cítí, reaguje na dotek i na zvuky… Stačí ji správně naprogramovat! Ovládat ji můžeme také pomocí našeho telefonu přes Bluetooth.

Zoe nám poslouží i do hodin informatiky, kdy se žáci mohou učit programovat zábavným způsobem.

Žáci na kroužku uplatnili logické myšlení, posílili své technologické znalosti, zlepšili dovednosti, jako je řešení problémů, tvořivost a kreativita. Nabyli dalších vědomostí v oblasti elektroniky, programování.

Děkuji žákům a žákyni za vytrvalost, soustředění a pečlivou práci, kterou jste na kroužku 3D tisku v tomto projektu projevili.

Celou tvorbu Zoe jsme zaznamenali a nyní ji můžete zhlédnout ve videu.
 

 

Kateřina Čiháčková