• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Úspěchy v soutěži ZOORiskuj

Úspěchy v soutěži ZOORiskuj

Letos jsme se tradičně zúčastnili již 11. ročníku soutěže ZOORiskuj, pořádané libereckou zoologickou zahradou. Základního kola se zúčastnilo rekordních 116 soutěžních trojic z celého Libereckého kraje. Test obsahoval otázky týkající se živočišných druhů chovaných v ZOO Liberec, kampaní a záchranných projektů, kterých se ZOO účastní, různých zajímavostí z minulosti, přítomnosti, ale i budoucnosti ZOO. V této obrovské konkurenci si nadmíru dobře vedly i obě naše trojice ze 7. a 8. třídy a zaslouženě postoupily do velkého finále, tedy mezi nejlepších 8 týmů!

Ve finále svým týmům přišli fandit i všichni spolužáci. Otázky byly složité a velice záleželo jak na vědomostech, ale i na štěstí a taktice. Ještě před posledním úkolem (postupným odkrýváním obrázku) byla trojice děvčat ze 7. třídy na 3. místě. Nakonec děvčata skončila o pouhých 20 bodů na nepopulárním 4.  tedy „bramborovém“ místě. Chlapci skončili na 8. místě.

Již samotný postup do finálové osmičky je velkým úspěchem a 4. místo dívek ze 7.A je úžasný. Obě trojice soutěžily poprvé, poctivě se připravovaly, nabraly spoustu cenných zkušeností a už se těší na příští rok.

7.A: Barča Horná, Natka Podzimková, Petra Tomášková
8.A: František Horejš, Filip Novotný, Marek Vyskočil

Děkuji všem za svědomitou přípravu a vynikající umístění.

Zdenka Wienerová